EPTE

De afkorting EPTE staat voor Echogeleide Percutane Elektrolyse. Allereerst is het belangrijk om te weten dat EPTE therapie een onderdeel is van een totaal behandeling van peesklachten; géén behandeling op zich.

Met behulp van EPTE kunnen we heel lokaal het herstel in de pees bevorderen, waardoor de pees zich positief kan gaan aanpassen aan toenemende belasting.

 

Deze toenemende belasting is belangrijk om weer te kunnen doen wat u wilt doen, want: een pees wordt pas weer sterk en “trekvast” als hij belast wordt.

Dat is de reden dat EPTE therapie, naast adviezen m.b.t. belasting/belastbaarheid en (vaak) tape, altijd gecombineerd wordt met specifieke en actieve oefentherapie.

 

Welke klacht behandelen wij met EPTE?

Wij kunnen EPTE toepassen indien u last heeft van chronische peesklachten waarbij andere therapie niet het gewenste effect had. Of waarbij de pijn niet (helemaal) weg gaat of steeds terugkomt. EPTE in combinatie met oefentherapie kan dan uitkomst bieden.
Chronische peesklachten kennen wij bijvoorbeeld bij:

• achillespees
• voetpees
• kniepees
• schouderpees
• pees van de elleboog.

Staat uw peesklacht er niet bij, maar wilt u weten of EPTE iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op met de praktijk voor meer informatie!

Hoe ziet een behandeling met EPTE eruit?

Onder echogeleide wordt er via de huid een naaldje ingebracht in de pees, op de plek waar de pees het meest geïrriteerd is. Daarna wordt er met behulp van het EPTE apparaat kortdurend (80-110 seconden) een lichte stroomprikkel toegediend. Deze prikkel zorgt voor het therapeutische effect in de pees welke, gecombineerd met de juiste oefeningen, het herstel van de pees zal bevorderen. De micro-ampèrage stroom kan wat oncomfortabel aanvoelen, maar is zelden echt pijnlijk te noemen.

In de meeste gevallen geven patiënten na 4 tot 6 behandelingen aan dat er een duidelijke verbetering is of dat ze zelfs pijnvrij zijn. Tijdens de eerste 4 EPTE behandelingen zitten er 7-10 dagen tussen elke behandeling. Tussen de 4e en 5e (en evt 6e) behandeling kunnen enkele weken zitten. Dit wordt per persoon individueel bekeken, op basis van de op dat moment nog aanwezige klachten.

Alles over kosten en vergoeding van EPTE vindt u hier.